HILVERSUM - Bij het gebouw van omroep KRO-NCRV aan de 's-Gravelandseweg in Hilversum is een verdacht pakketje aangetroffen. De politie heeft de omgeving afgezet en mensen mogen het pand niet meer in of uit.

"Wij nemen geen risico's", aldus de politie. Er is een speciaal team onderweg dat het pakketje gaat onderzoeken.

Het pakketje zou gevonden zijn bij het expeditieterrein. Daar kunnen bezoekers niet zomaar op: er moet aangebeld worden bij de poort. In het pand, ook wel bekend als het M Gebouw, zitten naast KRO-NCRV ook NPO Radio 2 en NPO Radio 5.

Brief
Bronnen binnen KRO-NCRV laten aan NH Nieuws weten dat er ook een verdachte brief binnen is gekomen, die aan alle werknemers was geadresseerd. De politie kan dit niet bevestigen. "Wij willen ons nu vooral bezig houden met de inhoud van het pakketje", aldus de woordvoerder.

De politie heeft de straat voor het gebouw afgesloten. "Ik kan niet met de bus mee, want die moet omrijden vanwege dat bompakketje", reageert een voorbijganger bij NH Radio. "Ik denk dan wel aan mensen zoals Peter R. de Vries en John van den Heuvel. Er wordt in die studio's daar wel veel opgenomen."

NPO Radio 2-dj Gijs Staverman ging tijdens zijn uitzending kort in op de situatie. "Het kostte even wat moeite om hier binnen te komen vanochtend, maar we zijn in goede handen van de politie van Hilversum", vertelt hij.