BUSSUM/HUIZEN - Dinsdag 14 februari is een 33-jarige man uit Naarden aangehouden die ervan wordt verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd. De politie kon de man aanhouden na het aantreffen van DNA-sporen en een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. In de woning van de verdachte werden meerdere dure horloges, sieraden, merktassen en contant geld aangetroffen.


Inbraak Bussum

Op 3 februari ontving de politie een melding van een inbraak aan de Graaf Wichmanlaan in Bussum. De woning was overhoop gehaald en dure sieraden waaronder horloges werden vermist. Via Meld Misdaad Anoniem kwam een tip binnen over deze inbraak in Bussum. De verdachte zou gestolen spullen in huis hebben en deze verkopen.

Zoeking

De politie besloot daarop de woning van de 33-jarige man uit Naarden te doorzoeken. Hier werden inderdaad meerdere dure horloges, sieraden, merktassen en contant geld aangetroffen. De man is daarop aangehouden en zit vast. De verdachte kan ook gelinkt worden aan een inbraak aan de Naarderstraat in Huizen, waar DNA-sporen van hem werden gevonden. Inmiddels is van een aantal aangetroffen spullen duidelijk wie de eigenaar is; deze bleken inderdaad gestolen.