BLARICUM - De verdachte van een woningoverval in Blaricum van veertien jaar geleden, dacht uit handen te kunnen blijven van de politie door te vluchten naar zijn vaderland Brazilië. Hij leek er ook lang mee weg te komen, maar gisteren stond hij daar alsnog voor de rechter.


De man wordt er van verdacht in augustus 2005 een brute woningoverval te hebben gepleegd aan de Vliegweg in Blaricum. Bij de overval ontstond een worsteling, waarbij de twee bewoners gewond raakten.

De bewoners herkenden de woningovervaller meteen als een bekende. Daarom was ook snel duidelijk wie de man was. Het leek toen ook niet moeilijk om de man op te pakken en te vervolgen, maar het werd toch lastiger toen de man naar Brazilië vluchtte.

Cold Case Team
Het onderzoek naar de woningoverval bleef vervolgens liggen totdat het Cold Case Team van de politie Midden-Nederland de zaak een paar jaar geleden weer heropende. Zij probeerde de verdachte toen alsnog voor de rechter te krijgen. Omdat Brazilië geen inwoners uitlevert, bleek ook dat niet makkelijk. Het dossier is door de Braziliaanse justitie in behandeling genomen.

Gisteren stond de verdachte voor de rechter. Wat daar precies uit is gekomen, is nog niet bekend.