HILVERSUM - Een paar Hilversumse tieners hebben afgelopen week een berg aan boetes gehad nadat ze werden betrapt toen ze een fiets probeerden te stelen. Toen ze gefouilleerd werden bleken ze een paar flinke messen op zak te hebben.

Een voorbijganger zag afgelopen week dat de jongens een fiets probeerden te stelen. Hij sprak de jongens erop aan en werd daarop de huid vol gescholden door de knapen. De voorbijganger waarschuwde de politie, die de jongens snel te pakken had.

Messen en drugs
Toen de politie een van de jongens naar een identiteitsbewijs vroeg, bleek hij dat niet bij zich te hebben. Hij werd gefouilleerd en had een verboden mes op zak. De politie besloot daarop de drie andere jongens ook te fouilleren. Ook zij bleken messen op zak te hebben en een zakje drugs. Uiteindelijk nam de politie een stanleymes, een vlindermes, een stiletto, een laserpen en drugs in beslag.

De jongens, alle vier tussen de 14 en 17 jaar oud, hebben een paar boetes gekregen en werden later naar hun ouders gebracht. De politie heeft ook een zogeheten zorgmelding gedaan.