BUSSUM - Niet voor het eerst zijn er rond de kermis in Bussum aanhoudingen verricht na ongeregeldheden met jongeren. Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag, als afgelopen avond/nacht was het onrustig in het centrum van Bussum.

Zo was er volgens getuigen een grote vechtpartij op de hoek van de Brinklaan met de Nieuwe Raadhuisstraat en werd niet veel later een jongen afgevoerd door de politie.

Even verderop werd het later onrustig bij de McDonald's aan het Veerplein. Volgens getuigen werden hier ook twee jongens aangehouden na een vechtpartij. Door de onrust besloot de fastfoodketen om de deuren rond 21.30 uur al te sluiten. Tussendoor werd in de omgeving ook nog een bushokje kort en klein geslagen.

Vorig jaar in oktober werden bij de kermis in Bussum ook al meerdere aanhoudingen verricht na vernielingen, vechtpartijen, mishandelingen en intimidaties. Toen was er volgens burgemeester Han ter Heegde sprake van zo'n tweehonderd relschoppers. Om hoeveel onruststokers het de afgelopen twee avonden ging, is niet duidelijk.