HILVERSUM - Aan de zuidkant van Hilversum, in natuurgebied Laapersheide, woedt een zeer grote brand waarbij veel rook vrijkomt. Rond 20.50 uur liet de brandweer weten dat het vuur onder controle is. Er wordt nog wel geblust.

De brandweer uit Het Gooi wordt bijgestaan door collega's uit omringende regio's. Zo zijn er ook voertuigen vanuit Utrecht naar de brand gekomen. Volgens een woordvoerder zijn er zeker tien brandweerauto's bij betrokken.

De brand woedde in een gebied van zo'n 5 tot 6 hectare, laat de brandweer weten. Hoe de brand uitbrak, is nog onbekend. Wel is duidelijk volgens een woordvoerder dat het vuur zich door de aantrekkende wind fors en snel heeft uitgebreid. De situatie vergt 'het uiterste' van de hulpdiensten.

Omdat de spoorlijn Hilversum-Utrecht door het gebied loopt, heeft het treinverkeer tussen de steden enige tijd volledig stilgelegen. De strook langs het spoor is inmiddels geblust; het treinverkeer is daarom hervat. Veel treinen rijden vanwege de vrijgekomen rook wel langzamer.

De ANWB laat weten dat ook automobilisten rekening moeten houden met vertraging.

Een politiehelikopter gaat met een warmtebeeldcamera op zoek naar eventueel verborgen vuurhaarden.