GOOI - Een auto bezitten is niet langer de norm in Nederland. In de grotere steden van Nederland hebben steeds minder mensen een auto voor de deur staan. En toch heeft bijna iedereen wel eens vervoer nodig. Volgens deelplatform SnappCar kunnen autoverhuurders in Nederland honderden euro’s per maand verdienen. Ook in Het Gooi worden er jaarlijks steeds meer deelauto’s aangeboden.

Verdiensten
Particulieren kunnen hun auto ter beschikking stellen voor buurtbewoners op SnappCar. Een profiel is binnen enkele minuten aangemaakt, compleet met foto’s en specificaties. Dagprijzen variëren tussen €30 en €100, afhankelijk van het type auto. Ongeveer 80% van de verhuurprijs is voor de eigenaar zelf. Autohuurders zijn goedkoper uit dan bij een verhuurbedrijf.

Enkele verhuurders bieden zelfs meerdere auto’s op het platform aan en weten er geld aan te verdienen. Voor alle partijen lijkt het een win-win situatie. Auto’s zijn via SnappCar automatisch verzekerd en voorzien van vervangend vervoer. Huurders worden daarnaast gescreend door SnappCar, zodat de auto altijd met een veilig gevoel meegegeven kan worden. In studentenstad Utrecht is het concept al jaren bekend. Sommige verhuurders verdienen daar hun autokosten geheel terug. Een auto huren in Utrecht gaat na het aanmaken van een profiel binnen een paar minuten.

Keyless
Sinds twee jaar biedt SnappCar het Keyless-product aan. Voor een vast bedrag van kunnen auto eigenaren het Keyless systeem laten inbouwen, waarmee de auto verhuurd kan worden zonder aanwezig te moeten zijn. De autosleutel blijft achter in het dashboardkastje, huurders kunnen vervolgens de auto openen via de SnappCar-app. Zonder tussenkomst van de verhuurder. In Hilversum staan al enkele Keyless auto’s en busjes die gemiddeld drie keer zoveel verdienen als niet-Keyless auto’s.

Veiligheid
Een autoverzekering wordt via SnappCar automatisch afgesloten bij Allianz. Daarnaast is SnappCar bekend met huurders en verhuurders, omdat het spreekt van een community. Vaste verhuurders kennen SnappCar medewerkers en andersom.