ALMERE - Bedrijven blijven alsmaar doorgroeien, en een toename in medewerkers en opdrachten staat meestal gelijk aan de noodzaak voor een nieuw bedrijfspand. Maar ook veranderde werkzaamheden of een uitbreiding van het aanbod aan producten en/of services kan een reden zijn om je huidige bedrijfspand te verkopen.


Het vinden van een geschikte koper voor je bedrijfspand klinkt echter makkelijker dan dat het in werkelijkheid vaak is. Doordat de markt continu verandert kan het lastig zijn om te weten wanneer je je pand het beste in de verkoop kan zetten. Wat is de huidige situatie in jouw omgeving en hoe beïnvloedt dat de waarde van jouw bedrijfspand? Dergelijke vragen kun je het beste laten beantwoorden door een makelaar in Almere, die de stad als geen ander kent en altijd op de hoogte is van de vraag naar bedrijfspanden op de zakelijke markt.

Taxatie door een makelaar

Taxeren is een van de belangrijkste stappen in zowel het verkoop- als aankoopproces. Taxatie van een bedrijfspand betekent dat een onafhankelijke taxateur de waarde van het pand inschat op basis van de huidige staat van het complex.

Taxatie bestaat uit verschillende factoren die invloed hebben op de uiteindelijke waarde van gebouw. Dat is bijvoorbeeld de locatie, de bereikbaarheid en de ligging, maar ook de grootte van het terrein, parkeergelegenheden en energielabels kunnen zorgen voor een hogere of lagere waarde van een bedrijfspand. Alle bevindingen inclusief de indicatie van de waarde van het bedrijfspand worden vastgelegd in een taxatierapport.

Van plan om een bedrijfspand te verkopen? Dan is handig om je taxatie uit te laten voeren door een makelaar die zich specialiseert in de stad waarin je pand zich bevindt. Die kent de lokale markt namelijk als zijn broekzak en weet precies waar op gelet dient te worden en op welke factoren een pand zich onderscheidt van anderen, wat ten goede zal komen van de uiteindelijke verkoopprijs.

Een makelaar biedt méér dan alleen verkoop

Stap ook eens binnen bij een makelaar als je nog niet zeker weet of je je bedrijfspand wilt verkopen. Een makelaar kan je namelijk ook voorzien van gedegen advies. Zo hebben makelaars vaak een eigen bestand met daarin alle panden die in de verkoop staan. In combinatie met hun kennis en ervaring kunnen ze je een accurate inschatting geven van (komende) marktontwikkelingen. Dat is handig als je van plan bent om je bedrijfspand te verkopen, maar ook als je van plan bent om daarna een nieuw pand aan te schaffen.

Daarnaast hebben ze veel connecties met bijvoorbeeld andere lokale ondernemers. Daardoor weet een makelaar waar ondernemers in jouw omgeving naar zoeken en hoeveel vraag er is naar jouw bedrijfspand. Ga je je bedrijfspand verkopen via een makelaar? Dan is het gebouw vaak sneller en tegen een betere prijs verkocht dan wanneer je dit zelf onder handen zou nemen.

Bedrijfspand verkopen? Schakel altijd een makelaar in

Een bedrijfspand verkopen kan een behoorlijk complexe klus zijn. Er is zeer specifieke kennis nodig van zowel het makelaarschap als de lokale markt. Een makelaar is vaak jarenlang actief in dezelfde omgeving en weet dus als geen ander welke vraag er vanuit de zakelijke markt is. Schakel daarom een makelaar in Almere in. Die helpt jou bij het verkopen van je bedrijfspand. Ook neemt een makelaar alle administratieve werkzaamheden uit handen, waardoor je het proces voor jezelf nog verder vergemakkelijkt.