HILVERSUM - Danny Vera's is de nieuwe nummer één in de NPO Radio 2 Top 2000. Bohemian Rhapsody van Queen, dat zeventien keer op nummer één stond, staat nu op twee. Vorig jaar was het lied van de Zeeuwse zanger de hoogste binnenkomer in de lijst ooit met een vierde plaats. De derde plaats in de 22e editie van de Top 2000 is voor Hotel California van de Eagles.


Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2 laat op de website van de Top 2000 weten: "Fantastisch dat Danny Vera, een artiest van eigen bodem, de stemmers zo in het hart weet te raken". "Ook deze keer hebben de gebeurtenissen van het afgelopen jaar impact op de lijst: Heroes van David Bowie, waarmee menig stemmer een ode aan de helden in de zorg brengt, maakt een flinke sprong voorwaarts: vorig jaar nog nummer 27, nu op 10."

Queen moest de eerste plaats slechts vier keer eerder afstaan. In 2015 stond John Lennons Imagine bovenaan de oudejaarslijst en in 2014 en 2010 voerden de Eagles de Top 2000 aan met Hotel California. In 2005 stond voor de eerste keer een Nederlander op één: Boudewijn de Groot met Avond.

De Top 2000 is tussen kerst en oudjaar te horen op Radio 2. Vanaf 1e kerstdag om middernacht wordt er afgetrapt.