Als je je auto wilt verkopen dan zijn daar verschillende opties voor. Je kunt hem natuurlijk inruilen als je van plan bent om een nieuwe of andere tweedehands auto aan te schaffen. Als dat niet aan de orde is dan moet je zelf aan de slag om een goede prijs voor je auto te krijgen. Met deze tips vergroot je de kans op een succesvolle verkoop.


Online verkopen

Je kunt je auto verkopen bij Looping. Je meldt je auto aan en plaatst bij de informatie over het voertuig enkele foto’s. Je ontvangt vervolgens binnen een uur een bod op de auto. Dit hoef je niet te accepteren, het is altijd vrijblijvend. Het bod is gebaseerd op merk, type en bouwjaar en de staat waarin de auto verkeert. Als je het bod accepteert dan wordt de auto zo snel mogelijk bij je opgehaald. Uiteraard word je dan ook direct betaald. Het kenteken wordt gevrijwaard zodat je niet langer aansprakelijk bent voor de auto. Je hebt nu cash geld in handen waarmee je kunt doen wat je wilt.

Zelf je auto verkopen

Je kunt ook je auto verkopen via algemene platforms zoals Marktplaats. Soms kun je op deze manier een hogere prijs krijgen voor je auto. Maar er zijn wel een paar zaken waar je op moet letten. Als het om een gewilde auto gaat moet je alert zijn op diefstal. Geef dus nooit het adres waar de auto voor de deur staat. Spreek liever af op een neutrale plaats als iemand zegt de auto graag te willen zien. Controleer of het overeengekomen bedrag ook daadwerkelijk op je rekening staat voordat je de auto overdraagt.

Een slopauto verkopen

Wanneer je auto niet meer door de keuring komt of als je er een aanrijding mee hebt gehad en herstel duurder is dan de dagwaarde, dan kun je je auto verkopen als sloopauto. Deze auto’s worden gekocht door handelaren in auto-onderdelen. Zij bieden op je auto op basis van de waarde van deze onderdelen. Vaak krijg je op die manier een hogere prijs dan wanneer je de auto bij een bergingsbedrijf achterlaat. Zij zullen je auto eveneens verkopen en hier wat winst op proberen te maken. Die winst kun je dus zelf incasseren als je de auto als sloopauto te koop aanbiedt.

Zelf een gebruikte auto kopen

Als je zelf op zoek bent naar ene gebruikte auto dan kun je bij een handelaar terecht. Hier kun je auto’s aantreffen die via Looping zijn aangekocht, maar handelaren struinen meer online platforms af. Je kunt hier ook je wensen kenbaar maken qua merk, type en bouwjaar. Als de handelaar een auto binnenkrijgt die aan je wensen voldoet dan kan hij contact met je opnemen. Net zo goed als verkopen kun je ook kopen via Marktplaats. Maar ook dan is het zaak om alert te zijn dat je niet wordt opgelicht. Controleer aan de hand van het kenteken altijd de informatie die over de auto bekend is bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).