WIJDEMEREN - Eind deze week ontvangen woningeigenaren de aanslag gemeentelijke belastingen. We informeren u graag over deze rekening en de manier waarop u bezwaar kunt maken als er iets niet klopt.

OZB, afvalstoffen en riool Gemeentelijke belastingen bestaan uit rioolheffing, afvalstoffenheffing en onroerendezaakbelasting (OZB). De WOZ-waarde van uw woning bepaalt het bedrag dat u betaalt aan onroerende zaakbelasting (OZB).

Controleren of de WOZ-waarde klopt
U kunt via de Digitale Belastingbalie eenvoudig het taxatieverslag van uw woning downloaden. Wilt u deze taxatie goed controleren? Is de waarde van uw woning 30% of meer gestegen? Dan krijgt u deze week een brief van ons met daarin meer uitleg en het taxatieverslag.

Bezwaar maken via de gemeente en niet via een bureau
Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan kunt u binnen 6 weken na het ontvangen van uw WOZ-beschikking bezwaar maken. We raden u aan om dat direct bij ons te doen en niet via een WOZ-bureau.

Jos Kea, wethouder Financiën: “Eigenaren kunnen veel beter zelf contact met ons opnemen. Dit levert zelfs vaker een verlaging op en voorkomt dat de gemeente onnodige procedures moet voeren en torenhoge proceskostenvergoedingen moet uitbetalen aan deze bureaus. Uiteindelijk betalen de inwoners namelijk gezamenlijk die kosten, terwijl bezwaar maken bij de gemeente zelf gratis is en net zo makkelijk”.

Meer weten?
Meer informatie gemeentelijke belastingen en over het bezwaar maken staat op de aanslag of kunt u lezen op wijdemeren.nl/belastingen. U kunt ons ook bellen: (035) 62 92 695