WIJDEMEREN - Commissaris van de Koning Arthur van Dijk sprak woensdag 7 september tijdens zijn ambtsbezoek aan de gemeente Wijdemeren onder meer met een vluchteling uit Oekraïne.

"Het was een indringend en mooi gesprek", aldus Van Dijk, die ook sprak met vrijwilligers van IJsclub Nederhorst den Berg. Zij hebben huizen voor Oekraïense vluchtelingen ingericht. Daarnaast bezocht de commissaris het mooie eiland Robinson Crusoe, waar Sailwise watersporten voor mensen met een beperking mogelijk maakt.

Recreatief Wijdemeren

Bij het nieuwe college van B&W ging het onder meer over de samenwerking tussen ondernemers, maatschappelijke organisaties en gemeente binnen recreatief Wijdemeren. Ook sprak hij met het college over de toekomst van Wijdemeren, ondermijning en actuele thema’s en dilemma's als de stikstofproblematiek. Het bezoek werd afgerond met een openbaar gesprek met de gemeenteraad. Daar stonden onderwerpen als participatie, integriteit, het belang van een stabiele bestuurscultuur en regionale samenwerking centraal.

Van Dijk: “Wijdemeren is volop in beweging, met oog voor de bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen en dilemma’s die spelen. Goed om te horen en te merken dat de betrokkenheid van de inwoners zo groot is.”