HILVERSUM - De gemeenteraadsfractie van GroenLinks draagt Bart Heller voor als nieuwe wethouder in het college van Hilversum. Hij is de beoogde opvolger van Jan Kastje, die vorige maand zijn functie heeft neergelegd. Heller (49) wordt als wethouder verantwoordelijk voor natuur en groen, wonen, milieu, energie en klimaat.


Hilversummer Bart Heller heeft een ruime politieke, bestuurlijke en ambtelijke ervaring op gemeentelijk en provinciaal niveau. In 1998 was hij ook al bestuurder in Hilversum, toen als jongste wethouder ooit van de Mediastad. Later was hij onder meer gedeputeerde in het provinciebestuur van Noord-Holland. In beide functies was hij verantwoordelijk voor natuur en milieu, als gedeputeerde ook voor klimaat en duurzame energie. Heller werkt nu als teammanager Dienstverlening voor de gemeente Westland.

Heller woont bijna zijn hele leven in Hilversum en kent de stad dus goed: “Als klein kind speelde ik in het bos en op de hei, we fietsten en vliegerden. Nu fiets ik er met mijn eigen kinderen. Mooie natuur om te ontdekken: als kind lijkt het vanzelfsprekend, maar als volwassene weet ik dat die mooie natuur het resultaat is van tientallen jaren politieke strijd. GroenLinks vecht in Hilversum al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw voor het behoud van het groen in én om de stad. Daar heb ik eerder al mijn steentje aan bijgedragen en dat doe ik nu graag opnieuw. Voor mijn kinderen, voor Hilversum en omdat die natuur het waard is.”

Ondertussen is het gebruikelijke integriteitsonderzoek gestart. De fractie van GroenLinks stelt graag Bart Heller voor aan onze collega raadsleden en het college van B&W. In overleg met de griffie is daarvoor een digitale bijeenkomst gepland op dinsdag 21 april om 20.00 uur. Deze uitzending zal ook gestreamd worden, zodat ook inwoners van Hilversum kunnen zien en horen wie wij voorstellen. Heller zal op 6 mei ter benoeming worden voorgedragen aan de gemeenteraad.