HILVERSUM - De bekendmaking van de Hilversumse sportkampioenen vond plaats op donderdag 14 maart 2019 in de Burgerzaal van het Raadhuis. In de categorieën ‘special sporter’, ‘sporttalent t/m 17 jaar’, ‘meest talentvolle sportploeg‘, ‘sportvrouw’, ‘sportman’ en ‘sportploeg’ van 2018 werden prijzen uitgereikt. Daarnaast werd bekend gemaakt wie als Hilversumse sportvrijwilliger van 2018 de Rinus Schaap Prijs (schaap met vijf poten) in ontvangst mocht nemen.

Presentator Robbert Meeder begon het programma met een interview met wethouder sport, Floris Voorink. De wethouder gaf speciale aandacht aan 2 jubilerende verenigingen, HC&FC Victoria 125 jaar en Kaatsvereniging Melle Veenstra 100 jaar. Daarna maakten de leden van de jury om beurten per categorie de nominaties bekend en tot welke keuze zij was gekomen.

Speciale Sporter 2018
In de categorie ‘special sporter 2018’ ging de prijs naar Wendi Schutte. Wendi, rolstoeltennis, staat inmiddels nummer 9 op de nationale dames singles ranking en nummer 84 op de international world women’s singles ranking. Sinds 2 jaar is Wendi bijna dagelijks intensief aan het trainen met als doel deelname aan de paralympische spelen in 2014 in Parijs.

Sporttalent 2018
Merijn Scheperkamp werd uitgeroepen tot ‘Hilversums sporttalent 2018’. Merijn behaalde in 2018 2x brons op WK inline skate junioren, goud, zilver en brons op de EK inline skate junioren en brons op de jeugd Olympische spelen.

De Rinus Schaap prijs
Als ‘sportvrijwilliger van het jaar 2018’ (de Rinus Schaap Prijs) mocht Cees Punter het ‘Schaap met de vijf poten’ in ontvangst nemen. Cees is al meer dan 24 jaar voorzitter van Kaatsvereniging Melle Veenstra en een drijvende kracht achter deze kaatsvereniging.

Het ‘Schaap met de vijf poten’ is gemaakt door kunstenares Tanja Wiggerts. Het werk van Tanja Wiggerts is realistisch en zij vindt het een uitdaging mens en dier in beweging vast te leggen. Hierbij zoekend naar het juiste perspectief in compositie, kleur en materiaal om zo sfeer en emotie vast te leggen. Sinds een paar jaar legt zij zich naast het tekenen en schilderen toe op het boetseren met chamotte klei.

Hilversumse sportman/- vrouw 2018
De prijzen in de categorieën ‘Hilversumse sportman/-vrouw 2018’ gingen naar respectievelijk Steff Overmars (triathlon) en Wendy Visser (atletiek). Steff Overmars wordt gezien als de beste triatleet uit de regio en presteerde uitstekend in meerdere Iron Man-triatlons en diverse regionale triatlons. Wendy Visser werd Werelkampioen bij de atletiek meerkamp voor 35-plussers in Malaga.

Meest talentvolle sportploeg 2018
De jury besloot de titel ‘meest talentvolle sportploeg 2018’ te geven aan het meisjes C1-team van hockeyvereniging ’t Spandersbosch. Dit team veroverde in 2018 de nationale titel bij de C-meisje en mocht zich dus Nederlands Kampioen noemen.

Hilversumse sportploeg 2018
Het 1e heren American Footballteam van de Alg. Sportclub Hilversum Hurricanes werd gekozen tot ‘Hilversumse sportploeg 2018’. Dit team veroverde in 2018 de landstitel (Tulip Bowl).

Wethouder Floris Voorink reikte namens het gemeentebestuur de prijzen aan de sporters uit. Na afloop van de prijsuitreiking was er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid de winnaars te feliciteren en na te praten over sport.