LAREN - Ongekend en absoluut ontoelaatbaar. Dat oordeelt burgemeester Nanning Mol van Laren na de uit de hand gelopen vechtpartij voor café Het Bonte Paard gisteravond. De politie heeft daar één van de vechtersbazen neer moeten schieten.

Burgemeester Mol heeft gisteravond meteen een bezoek gebracht aan het betrokken café. Daar heeft hij gesproken met het personeel dat tijdens de vechtpartij aan het werk was en alles zag gebeuren. "Veel mensen zijn getuige geweest van het geweldsincident. Wat er zondagavond is gebeurd is ongekend voor Laren en absoluut ontoelaatbaar. Laren is en moet een veilig dorp zijn. Dit soort gebeurtenissen tolereren we niet in ons dorp", waren zijn woorden na afloop.

Het onderzoek naar de uit de hand gelopen vechtpartij is nog in volle gang. De politie heeft de zaak overgedragen aan de Rijksrecherche.

Aanleiding vechtpartij
Wat er precies vooraf is gegaan aan de vechtpartij is tot nu toe niet bekend. Volgens ooggetuigen begon de vechtpartij nadat beschonken mannen de toegang tot het café werd geweigerd. De mannen zouden eerder op de avond al overlast hebben veroorzaakt op de schaatsbaan van Wintervillage even verderop.

Toen de mannen bleven doordrammen dat ze wat wilden drinken en uiteindelijk ook een barman zouden hebben geslagen, sloeg de vlam in de pan. Daarop werd de politie gebeld. Cafébezoekers probeerden de boel ondertussen in bedwang te houden. De aanwezigheid van de politie werkte als een rode lap op een stier.

Verdachte neergeschoten
Eén van de vechtersbazen werd door de politie neergeschoten nadat een agent gewond raakte. Volgens bronnen werd de agent op de grond liggend door de verdachte tegen zijn hoofd geschopt, maar dat is nog niet bevestigd. Café Het Bonte Paard is vanmorgen gewoon weer open gegaan.