LOOSDRECHT - Op dinsdagavond 19 november is mevrouw Crys Larson geïnstalleerd door de commissaris van de Koning, de heer A. Th. H. van Dijk. Tijdens haar installatiespeech prees zij de schoonheid, de eigenheid en de eigenwijsheid van de dorpen van Wijdemeren.


“Als u mij vraagt wat voor mij echt doorslaggevend was in mijn keuze voor Wijdemeren, waren dat de dorpen en de inwoners. De behoefte die leeft om de authenticiteit van de dorpen, de saamhorigheid en het gemeenschapsgevoel te borgen en te verzekeren.

Voor mij is het van belang dat wij allemaal datgene wat ons bijzonder maakt in elkaar leren kennen, zien en waarderen. De dorpen en de inwoners maken de gemeente. Vanuit dat besef wil ik graag, samen met inwoners, werken aan het in stand houden en versterken van deze prachtige gemeenschappen.”

Ontmoetingen
“De komende maanden ga ik verder kennismaken. Daar heb ik veel zin in: gesprekken met inwoners, ondernemers, vrijwilligers, verenigingen en instellingen. Hoe kijken zij naar hun dorp, naar hun gemeente. Wat vinden ze leuk? Wat zijn hun favoriete plekken? En waar kan het misschien nog ietsje beter worden? Ik kijk uit naar deze ontmoetingen!”

Over Crys Larson
Mevrouw Larson was tot haar benoeming als burgemeester van Wijdemeren statenlid van de provincie Noord-Holland. Daarnaast vervulde zij diverse leidinggevende ambtelijke functies bij gemeenten. Eerder was zij wethouder van de gemeente Ouder-Amstel (2010-2014). Mevrouw Larson is getrouwd, heeft twee volwassen dochters en twee kleindochters.