HUIZEN - Vanaf 2021 helpt ‘de Groene Stad Challenge’ gemeentes hun groenambitie sneller te realiseren. Ruim 100 gemeenten hebben zich het afgelopen jaar laten analyseren op de kwaliteit en hoeveelheid groen binnen de bebouwde kom. Een aantal gemeenten vielen hierbij op en ontvingen daarvoor een award. Ook gemeente Huizen.


Awards

Het Zuid-Hollandse Rijswijk is als groenste stad uit de bus gekomen. De prijs voor het groenste dorp gaat naar Bloemendaal (Noord-Holland). Inwoners van de Gelderse stad Doetinchem hebben het meeste groen per inwoner tot hun beschikking. Ook Huizen viel in de prijzen en ontving een award voor hoogste aandeel in struiken. Lodewijk Hoekstra (oprichter NL Greenlabel en groenste tv-tuinman van Nederland) heeft vanochtend de prijs uitgereikt aan wethouder Marlous Verbeek.

Hoe groen is Huizen?

Gemiddeld bestaat een gemeente voor bijna een kwart uit gras (23,4%), voor 16% uit bomen en voor 4,8% uit struiken. In Huizen bestaat 20.1% uit gras, 19.96% uit bomen en 6.73% uit struiken. Huizen heeft met 6,7% het hoogste procent aan struiken van de 103 gemeenten in Nederland die geanalyseerd zijn.

Meer weten over de Groene Stad Challenge? Kijk op www.groenestadchallenge.nl