HILVERSUM - Afgelopen week is bekend geworden dat Gemeente Hilversum Gooiland Theater niet langer financieel steunt. Het theater is zodoende genoodzaakt om de programmering vanaf seizoen 2020/2021 te stoppen. Gooiland is trots op het succes van de afgelopen jaren en wil alle bezoekers en partners, die het theater zoveel vertrouwen hebben gegeven, bedanken.


Na jarenlang gesloten te zijn geweest, werd Gooiland Theater in 2016 heropent. Dankzij de steun van de gemeente kon Gooiland een brede programmering neerzetten, met cabaret-, dans- en toneelvoorstellingen. Ondanks eigen investeringen en een verdubbeling van de bezoekersaantallen, bleek na drie seizoenen dat het niet mogelijk is om het theater op eigen kracht te laten voortbestaan. Hiervoor is een minimale bijdrage van 50.000 euro nodig. De gemeente heeft echter aangegeven niet langer theater te willen steunen.

Philip Lamers, eigenaar Gooiland: “Vier jaar geleden hebben we het theater vol enthousiasme geopend. De eerste jaren hadden we nodig om weer bekendheid te krijgen in Hilversum. Inmiddels weten Hilversummers ons goed te vinden en zien we zelfs dat onze aanwezigheid ook voor andere ondernemers gunstig is. We betreuren het enorm dat dit nu verloren dreigt te gaan. We zijn al onze partners, gepassioneerde vrijwilligers en trouwe bezoekers enorm dankbaar voor hun steun de afgelopen jaren.”

De deur staat open
Gooiland wil de moed nog niet opgeven. Het heeft alle impresariaten en producenten om twee weken uitstel gevraagd om voorstellingen voor theaterseizoen 2020/2021 vast te leggen.

Lydia Baloe, algemeen directeur Gooiland: “In deze twee weken willen we burgers, theaterliefhebbers en ondernemers vragen om Gooiland niet op te geven. Wij staan open voor alle suggesties, diensten en investeringen om ervoor te zorgen dat Hilversum een theater houdt. Gooiland is in 1936 neergezet als uitgaansgelegenheid en we willen deze publieksfunctie graag behouden.”