NAARDEN - Een flinke schok was het twee weken geleden toen bewoners van de buurt rond de Naarder Jan ter Gouwweg te horen kregen dat het laatste speelveldje van hun buurt plaats moest maken voor woningen. Het zorgde voor felle kritiek, waarop de wethouder besloot het plan terug te trekken. Van tafel is het echter nog niet, waardoor de buurt alert blijft.

Het plan om het speelveldje te verkopen aan een projectontwikkelaar om er vervolgens huizen te bouwen kwam twee weken geleden rauw op het dak van de buurt vallen. De buurt was op geen enkele manier op de hoogte gebracht door de gemeente over de verkoop en had er dus ook helemaal niks over kunnen zeggen of iets tegen kunnen doen.

De felle kritiek van de buurt bereikte ook de gemeenteraad. Wethouder Jorrit Eijbersen (VVD) kon niet anders dan het plan voorlopig in de ijskast zetten. Er moet eerst met de buurtbewoners overlegd gaan worden voordat er überhaupt wat gaat gebeuren op het veldje. Daarmee is het plan allerminst van tafel.

Buurt trekt samen ten stijde
Om goed beslagen ten ijs te komen en er alles aan te kunnen doen om het speelveldje te kunnen behouden, heeft de buurt zich nu verenigd: het buurtcomité Mooi Ter Gouw is opgericht. Het comité laat weten al honderden reacties te hebben gekregen van buurtbewoners die zich ook zorgen maken.

De nieuwe buurtvereniging gaat met de projectontwikkelaar en de gemeente praten over het het nu verder moet. De buurt probeert de woningbouw nog altijd tegen te houden. "We zijn er klaar voor", laat de buurt weten.