BUSSUM - Er is onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. De gemeenten in de Gooi en Vechtstreek zijn daarom op zoek naar pleegouders, gezinshuisouders en steunouders.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien

Pleegouders, gezinshuisouders en steunouders kunnen het verschil maken in het leven van een kind. Bijvoorbeeld doordat een kind even op adem kan komen of door veiligheid en een (tijdelijk) thuis te bieden.

Pleegouders zijn er in verschillende vormen. Soms is het voor een weekend per maand, een vakantie, opvang voor de periode van een jaar of juist langdurig.

Gezinshuisouderschap is ook een vorm van pleegzorg, maar is anders dan een pleeggezin. Gezinshuisouder zijn is een betaalde baan en vraagt bepaalde opleidingseisen. Ook een informelere vorm van opvang, bijvoorbeeld de rol van steunouder behoort tot de mogelijkheden. De werving en selectie wordt gedaan door de zorgaanbieders.

Informatiebijeenkomst 16 november 2022

Op woensdagavond 16 november 2022 van 19.30 tot 21.30 uur is er een informatiebijeenkomst in het Gewest-gebouw aan de Burgemeester de Bordesstraat 80 in Bussum.

U krijgt informatie over de vormen van opvang, het bieden van een (tijdelijk) thuis en wat u kunt betekenen voor een kind. Pleegouders, gezinshuisouders, steunouders en zorgaanbieders zijn die avond aanwezig.

Aanmelden voor de informatieavond en meer informatie via pleegoudergv.nl.

Week van de pleegzorg

Van 2 tot 9 november 2022 is de landelijke Week van Pleegzorg. Het thema is #GROENLICHT. Hiermee wordt laten zien dat iemand het licht op groen kan zetten voor de toekomst van een kind.