HILVERSUM - Hilversum kan de komende jaren tot aan 2040 flink gaan bouwen. De gemeente heeft groen licht gekregen van de Metropoolregio Amsterdam voor het plan om het dorp flink uit te breiden en 10.000 huizen te gaan bouwen.


Hilversum stapte onlangs zelf met haar plannen naar de Metropoolregio Amsterdam om te gaan bouwen rond het Arenapark, het spoor, het station, het Mediapark en Hilversum-Noord. Het hele plan moet Hilversum een kwart groter gaan maken en moet bovenal zorgen voor veel extra werkgelegenheid.

Geld en ambtelijke hulp
De Metropoolregio Amsterdam, het samenwerkingsverband van de rond Amsterdam liggende gemeenten, benoemt Hilversum nu tot 'sleutelgebied'. Dat betekent dat Hilversum kan rekenen op een zak geld, extra ambtelijke capaciteit en specifieke bouwkennis voor haar plannen. Gemeenten konden de afgelopen tijd met een plan beroep doen op een deel van dat geld.

De plannen voor de bouw van de huizen moeten overigens nog verder vormgegeven worden. Hilversum heeft alleen een gebied aangewezen, over de invulling moet nog worden overlegd.Woningnood

De komst van 10.000 woningen in Hilversum in zeer welkom. Net als de rest van 't Gooi heeft het dorp een flink tekort aan vooral goedkope en middeldure woningen. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn eveneens flink.