HILVERSUM - De gemeente Hilversum voelt zich sterk betrokken bij het Oekraïense volk na de Russische inval. Uit solidariteit met de mensen in Oekraïne is het raadhuis ’s avonds blauw-geel verlicht. Het licht symboliseert ook de steun voor de Oekraïners die in Hilversum wonen.


Hilversum is sterk betrokken bij de inwoners van Oekraïne. ‘De situatie in Oekraïne raakt ons diep. Het is schokkend te zien dat Oekraïense grenzen niet zijn gerespecteerd. Het leed onder de inwoners is groot. Met de bijzondere verlichting geven we symbolisch uitdrukking aan de gevoelde solidariteit met de inwoners van Oekraïne en willen we laten zien dat we meeleven’, aldus burgemeester Gerhard van den Top.
Naast het raadhuis zijn ook de Joost den Draaijerrotonde bij het Media Park en de Gemeentewerf (1e Loswal 24) verlicht in de nationale kleuren van Oekraïne.

Speciale band

De gemeente Hilversum heeft een speciale band met Oekraïne door de ramp met de MH-17. Hierbij lieten vijftien Hilversummers het leven. De vliegramp heeft een diepe wond achtergelaten in Hilversum.