HILVERSUM - Hoe kunt u weerstand bieden tegen (cyber)criminaliteit?In oktober worden de dagen korter en daarmee neemt de kans op criminaliteit toe. Tijdens de landelijke Week van de Veiligheid (maandag 5 tot en met zondag 11 oktober) besteden we aandacht aan het thema 'weerbaarheid'.

Wat kunt u bijvoorbeeld zelf doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van internetcriminelen? En hoe verkleint u de kans op een woninginbraak? Speciaal voor ouderen en kinderen zijn er diverse online activiteiten. Op www.hilversum.nl/weekvdveiligheid vindt u een aantal interessante webinars over babbeltrucs, phishing, meekijken met pinnen en hulpvraagfraude. Met het online spel HackShield leren kinderen alles over digitale veiligheid. Zij kunnen zich aanmelden als cyberagent en zo jacht maken op cybercriminelen. Meer informatie hierover vindt u ook op www.hilversum.nl/weekvdveiligheid

Let op: Vanwege de aangescherpte maatregelen gaan de geplande activiteiten zoals aangekondigd in De Gooi en Eembode helaas niet door.