HUIZEN - Twee bedrijfspanden op het Huizer bedrijventerrein 't Plaveen waar bij een inval in oktober vorig jaar onderdelen voor een wietplantage werden gevonden, blijven op last van burgemeester Niek Meijer dicht. De panden waren al voor drie maanden gesloten, maar doordat in de tussentijd de verzegeling is verbroken en er onbevoegde mensen zijn binnengeweest, moeten de panden voor straf nog eens drie maanden dicht.

Bij de invallen die politie en defensie eind oktober deden in de bedrijfspanden en een huis, werd onder meer een complete installatie voor een hennepplantage gevonden. Op één van de andere adressen vond de politie een vuurwapen, grote geldbedragen, een apparaat om mobiel telefoonverkeer te storen en enkele verborgen ruimtes.

Nieuwe sloten en verzegeling
De eigenaren moeten de panden voor wederom drie maanden gesloten houden en mogen geen huurders of gebruikers toelaten. Doel van de sluiting is het stoppen van criminele activiteiten in of vanuit de panden en het voorkomen van verstoring van de openbare orde en veiligheid.

Om er voor te zorgen dat de panden nu echt dicht blijven voor ongenode gasten zijn de sloten van de toegangsdeuren vervangen en zijn de panden opnieuw verzegeld.