HILVERSUM - Woensdagmiddag 27 maart wordt er hard gewerkt bij ’t Laer van het Goois Natuur Reservaat.Vijftig basisschoolleerlingen zullen samen met de Kindergemeenteraad insectenhotels gaan bouwen.

Afgelopen jaar zijn verschillende ideeën van deelnemende scholen naar de Kindergemeenteraad verstuurd. Het idee om samen op te komen voor insecten is door de Kindergemeenteraad democratisch gekozen als beste idee om dit jaar uit te werken.

Op woensdag 17 april wordt daarom een groot insectenhotel onthuld door de Kindergemeenteraad. Een hotel met mooie kamers, van alle gemakken voorzien, in een prachtige omgeving met voldoende eten. Hiervoor zal een groot grasveld omgetoverd worden tot een bloemrijke en vooral voedzame bodem. Bij een geslaagde pilot kunnen de komende jaren op meerdere plekken insectenhotels geplaatst worden. Zo bouwen we ook in de toekomst verder aan de wens van deze Kindergemeenteraad: opkomen voor het belang van insecten in Hilversum.Meer informatie over de kindergemeenteraad vindt u op www.hilversum.nl/kinderpolitiek