BLARICUM - 'Houd je aan de regels en houd het leuk en gezellig', dat vraagt de Feestweek Blaricum volgende week van haar bezoekers. Het verzoek heeft alles te maken met de vele overlast van een jaar geleden.


Dronken jeugd zorgde vorig jaar tijdens de Blaricumse kermis voor zoveel overlast dat burgemeester Joan de Zwart er 'helemaal klaar mee was'. Er waren vernielingen en er werd te veel drank en drugs gebruikt.

Door het feest wat soberder te maken, probeert Blaricum ervoor de zorgen dat de feestweek meer voor de Blaricummers zelf wordt en dat niet-Blaricummers geweerd worden. De laatste groep was volgens de burgemeester de voornaamste bron van overlast.

Tal van maatregelen
Los van het uitgedunde programma worden er tal van maatregelen genomen. De belangrijkste: op zaterdag- en zondagavond mogen cafés geen livemuziek programmeren en feesttenten plaatsen. Daarnaast zijn draag- en rugtassen niet toegestaan, net als eigen drank, glaswerk en metaal. Jongeren zonder polsbandje krijgen geen alcohol en drugs en lachgas zijn verboden.

De Blaricumse feestweek start volgende week zaterdag en duurt vijf dagen.