HUIZEN - Er klinkt veel kritiek op het besluit van de gemeente Huizen om openluchtzwembad Sijsjesberg vanwege het coronavirus dit jaar niet te openen. Wat de lokale GroenLinks-fractie betreft moet er toch gekeken worden of het zwembad deels open kan.

Huizen besloot afgelopen week om het seizoenszwembad deze zomer niet te openen. De gemeente stelt dat de huidige richtlijnen als het gaat om anderhalve meter afstand houden niet kunnen worden gewaarborgd in het zwembad.

De Huizer GroenLinks-fractie vindt het besluit van de gemeente te ver gaan. GroenLinks stelt zich het besluit voor wat betreft het vrij zwemmen te begrijpen, maar meent dat het zwembad wel kopen moet gaan om bijvoorbeeld baantjes te zwemmen of voor verenigingen die willen trainen in het water. Dat moet volgens de raadsleden met gepaste maatregelen mogelijk zijn,

Toch deels open
De partij stelde afgelopen week al vragen over de sluiting van het zwembad. Zonder het antwoord af te wachten, komt de partij woensdag met een motie om het zwembad toch deels te openen.

Hoewel er ook begrip is voor de beslissing, klinkt er op social media ook veel kritiek op het besluit van de gemeente om het zwembad te sluiten. Dat komt vooral na de drukte op openbare strandjes het afgelopen hemelvaartsweekend. Als het zwembad toch open zou gaan, zou de drukte beter verspreid kunnen worden, zo is de gedachte.