GOOI - Tot half maart 2020 kan iedereen meedenken over het buitengebied de Diemerscheg. De Diemerscheg bestaat uit kleine en grotere groene gebieden die verspreid liggen over de regio Diemen, Weesp en Muiden.

Waarom nu

De gemeenten Diemen, Weesp, Amsterdam en Gooise Meren werken samen met Staatsbosbeheer en Groengebied Amstelland om de groengebieden in de Diemerscheg te beheren. Ook maken ze samen een plan om het gebied klaar te maken voor de toekomst.

Er komen in de directe omgeving van de Diemerscheg veel nieuwe inwoners bij. Meer mensen zullen de Diemerscheg gaan gebruiken als een plek om tot rust te komen, te sporten of van de natuur te genieten. De gebieden liggen nu versnipperd en moeten straks met elkaar een groene verbindingszone vormen. Bekijk het filmpje over de Diemerscheg.

Doe mee via de enquête
Tot half maart 2020 kan iedereen die dat wil via de enquête reageren op ideeën voor de toekomst van de Diemerscheg. De reacties helpen om de ideeën te verbeteren.

Meer over de Diemerscheg
Lees meer over de plannen voor de Diemerscheg op de website van de gemeente Amsterdam​​​​​​​ en op de website van de Provincie Noord-Holland​​​​​​​.