WIJDEMEREN - Wijdemeerse horecaondernemers krijgen van de gemeente de kans om hun terras uit te breiden, zodat ze ondanks de coronabeperkingen toch zo veel mogelijk gasten kunnen verwelkomen. De gemeente heeft hen laten weten vergunningsaanvragen sneller te behandelen.


Wijdemeren hoopt met de verruiming lokale horecaondernemers te helpen. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat ze straks minder gasten kunnen verwelkomen dan normaal gesproken. En dat terwijl de horeca vanwege de coronacrisis al zware tijden beleeft.

Wijdemeerse horecaondernemers kunnen straks onder meer het verzoek doen aan de gemeente om openbare ruimte beschikbaar te stellen om het terras groter te maken. Zo kunnen bijvoorbeeld ook parkeerterreinen deels worden omgebouwd.

Sneller een vergunning
Normaal gesproken duurt het verlenen van een vergunning zo'n zes tot acht werkweken. Wijdemeren probeert het nu al binnen twee weken geregeld te hebben. De verruiming geldt wel tijdelijk: na 1 september moet alles in principe weer normaal zijn.

Wijdemeren is niet de eerste gemeente die kijkt naar verruimingen voor de horeca. Onder meer Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren kwamen eerder met eenzelfde soort plan.