WIJDEMEREN - De gemeenteraad gaat in september met inwoners in gesprek over het voorgenomen besluit tot fusie. De raad wil van de inwoners van de verschillende dorpen horen wat zij belangrijk vinden om te behouden bij een bestuurlijke fusie. En wat na de voorgenomen fusie juist meer aandacht moet krijgen.

Tijdens vier bijeenkomsten gaat de raad hierover informatie bij haar inwoners ophalen. Deze informatie wordt meegewogen in het definitief besluit over de bestuurlijke fusie dat op 5 oktober wordt genomen.

De bijeenkomsten worden gehouden op:
  • Maandag 11 september voor Nederhorst den Berg
  • Dinsdag 12 september voor Loosdrecht en Breukeleveen
  • Woensdag 13 september voor Kortenhoef en ‘s-Graveland
  • Donderdag 14 september voor Ankeveen
De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 22.00 uur.

Inwoners van Wijdemeren kunnen tijdens deze bijeenkomsten met raadsleden het gesprek aangaan, hun mening kenbaar maken en suggesties meegeven. Het gesprek vindt plaats aan de hand van thema’s als behoud van identiteit van de dorpen, dienstverlening en zeggenschap.

Als inwoners niet op de betreffende datum aanwezig kunnen zijn, dan kunnen ze ook aansluiten op een van de andere avonden. Ook is het mogelijk om later op de avond aan te sluiten of eerder weg te gaan.

Inwoners die niet aan een bijeenkomst kunnen deelnemen, kunnen in augustus ook hun input geven via een enquête. Zij kunnen dit op het inschrijfformulier aangeven. Zij ontvangen dan een mail als deze enquête online staat.

Inschrijven voor deze bijeenkomsten en de enquête is nodig en kan hier. Of bel 14 035.Kijk voor meer informatie over de toekomst van de gemeente Wijdemeren en het besluit om te gaan fuseren hier.