HILVERSUM - De 'roadshow Sinterklaas' die in Hilversum als vervanging dient voor de jaarlijkse Sinterklaasintocht is door de nieuwe coronamaatregelen van vorige week verder versoberd. Dit betekent dat de drive-thru Sinterklaas op het Media Park niet doorgaat, en er ook minder kleinschalige activiteiten in de wijk doorgang zullen vinden zoals bezoek van de goedheiligman aan buurthuizen. Dit is geannuleerd vanwege de huidige noodverordening en om het aantal reisbewegingen te beperken.


"Vanwege de aangescherpte maatregelen is het nu niet verstandig om veel activiteiten te organiseren. Dat is ontzettend vervelend, want we hadden een heel mooi alternatief klaarliggen. We zitten nu alleen niet in de situatie om het groots aan te pakken. We proberen er alsnog een kinderfeest van te maken, ook ondanks de verdere versobering van de activiteiten", aldus burgemeester Pieter Broertjes.

Activiteiten
Vooralsnog gaat een aantal activiteiten rondom de 'roadshow Sinterklaas' wel door.

De begaande grond in het Museum Hilversum op de Kerkbrink wordt omgetoverd tot de slaapkamer van Sinterklaas en een expositie van 14 november tot en met 6 december. Iedereen is welkom om dit kosteloos te bezoeken. Vanaf de Kerkbrink is de slaapkamer ook te bewonderen. Van ouders wordt verwacht dat zij zich aan de geldende maatregelen houden, zoals het houden van anderhalve meter afstand en daarom dus niet allemaal tegelijk aan het raam gaan staan, maar elkaar de ruimte geven. Kinderen kunnen hun tekeningen of knutsels voor de goedheiligman in de brievenbus doen.

Ook worden er in samenwerking met bioscoop VUE en Filmtheater Hilversum sinterklaasfilms afgespeeld. Op 21 november is dat de hele dag non-stop in bioscoop VUE en op zondagochtend 22 november in het Filmtheater. Tijdens de film verrast de Sint de kinderen met een bezoek aan de zaal.

Op 18 en 25 november speelt de beiaardier tussen 11.00 uur en 12.00 uur sinterklaasliedjes. Ook zal de stadsdichter een gedicht voordragen en dit wordt via verschillende kanalen gedeeld. Verder is er in de Hilversumse Meent "Meent Journaal", die online beschikbaar zijn voor de kinderen in De Meent.

Noodverordening
De noodverordening is leidend in welke activiteiten wel en welke activiteiten er niet kunnen plaatsvinden. Het programma kan dus te allen tijde worden aangepast, wanneer een (nieuwe) noodverordening dit vraagt.