HUIZEN - De gemeente Huizen wil een leefomgeving bieden waarin kinderen rookvrij kunnen opgroeien en iedereen rookvrij kan leven. Dat kan in een omgeving waar geen verleidingen zijn, maar wel goede voorbeelden.

Hoe minder mensen je ziet roken, hoe minder vanzelfsprekend het wordt om te gaan roken. Het college van Huizen heeft onlangs besloten om nog meer plekken rookvrij te maken. Speelplaatsen en publieke stranden zijn aangewezen als rookvrije zone. Zwembad Sijsjesberg, waar veel (gezinnen met) kinderen komen, krijgt een rookverbod.

Zwembad Sijsjesberg
In het zwembad en het terrein daar omheen geldt met ingang van het komende seizoen een rookverbod. Dat geldt dus ook voor de ingang en de ligweiden. Bij de start van de verkoop van abonnementen wordt dit rookverbod duidelijk meegegeven. Mensen die de website zwembadsijsjesberg.nl bezoeken, zien die informatie ook. Rondom het zwembad komen bordjes te hangen. De medewerkers en vrijwilligers worden getraind in het aanspreken van mensen die zich niet houden aan het rookverbod.

Rookvrije generatie
Met de rookvrije zones werkt de gemeente Huizen aan een rookvrije toekomst voor de kinderen die in Huizen opgroeien. Wethouder Maarten Hoelscher: “In juni 2018 hebben gemeenten, onderwijs, ziekenhuis, huisartsen, kinderopvang, verslavingszorg, verloskundigen, kraamzorg, Jeugd & Gezin en de GGD een convenant ondertekend. Daarmee hebben we beloofd samen te werken aan een Rookvrije Generatie. Daar maak ik me hard voor!”