GOOI - Ook dit jaar hebben de organisatoren van de Sinterklaasintochten, door de snel oplopende coronacijfers en de maatregelen die daarop volgen, moeten kiezen voor een aangepast Sinterklaasprogramma. In geen van de 4 kernen vindt een traditionele centrale intocht plaats. Samen met de gemeente is gezocht naar alternatieve activiteiten die met de geldende coronaregels door kunnen gaan.

Naarden

De Stichting Burgerzin Naarden heeft uiteindelijk besloten om dit jaar geen Sinterklaasactiviteiten te organiseren. De populaire avondintocht in de Vesting was al afgeblazen. Het alternatief, een Sinterklaaspuzzeltocht voor kinderen, die zou eindigen met een bezoek aan Sinterklaas in de Grote Kerk in Naarden, gaat door organisatorische bezwaren ook niet door.

Bussum

De Stichting Sinterklaasintocht Bussum ziet af van de bekende intocht met feest op het Raadhuisplein. In plaats daarvan bezoekt Sinterklaas nu op maandag 15 november 2021 alle Bussumse basisscholen.

Muiden

Het Comité Openbare Feesten (COF) Muiden heeft een coronaproofconcept ontwikkeld waarbij Sinterklaas en zijn Pieten op zondag 14 november 2021 in de Kazerne hun onderkomen vinden. Kinderen en hun ouders kunnen een kaartje boeken om op bezoek te komen bij Sinterklaas. Het COF hanteert daarbij de coronacheck/testen voor toegang als eis. Dit evenement is al uitverkocht.

Muiderberg

De Stichting Muiderbergse Feesten heeft volgens de nu geldende regels groen licht gekregen voor een doorstroomevenement bij de muziektent op de Brink op zaterdag 20 november 2021 om 14.00 uur. Kinderen kunnen de Sint een handje geven, een kort praatje maken en dan weer door. Er geldt nog wel een voorbehoud als mocht blijken dat de coronaregels op 12 november 2021 door het kabinet worden verscherpt.