BLARICUM - Na een lange periode van voorbereidingen is de bouw gestart van kinderopvang ‘De Kikkerkoning’ in De Blaricummermeent. Wethouder Anne-Marie Kennis markeerde de start van de bouw door, met een knipoog naar het sprookje, een kikker uit een gouden bal te laten springen.


De Kikkerkoning, een nieuwe vestiging van organisatie Koningskinderen, biedt straks plaats aan circa 130 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Voor het ontwerp van het nieuw te bouwen pand was de belevingswereld van kinderen een belangrijke inspiratiebron. De afwerking van het pand bestaat veelal uit natuurlijke materialen en sluit mooi aan op het straatbeeld van De Blaricummermeent.

Grote behoefte aan kinderopvang

Wethouder Kennis is blij met de komst van het kinderdagverblijf: "De Blaricummermeent is een kinderrijke wijk. De behoefte aan kinderopvang is heel groot".

Jelmer Kruyt, algemeen directeur van Koningskinderen, beaamt dit: "We zijn heel blij dat we met De Kikkerkoning in deze grote behoefte kunnen voorzien. En dan ook nog eens op een mooie centrale plek in de wijk, naast restaurant Bruis".

De Kikkerkoning opent naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 de deuren.