HUIZEN - Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Huizer samenleving. Door al deze inzet wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt! Daarom mogen deze vrijwilligers best weleens extra in het zonnetje gezet worden! Gemeente Huizen organiseerde, samen met de Vrijwilligerscentrale Huizen, de allereerste editie van de Huizer Vrijwilligersprijs. Dé waarderingsprijs voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.


Oproep voor nominaties

De afgelopen maanden kregen inwoners de gelegenheid om iemand op te geven als kanshebber voor; de Vrijwilligersprijs en de Aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilliger. Daarbij werd gevraagd een korte motivatie mee te sturen.

Bekendmaking winnaars

Uit de aanmeldingen zijn de volgende winnaars gekomen:

  • Loretta van der Knaap; winnaar Vrijwilligersprijs 2021. Loretta doet al vele jaren vrijwilligerswerk. Zo is zij begeleidster van een handwerkclub, begeleidster van een creatieve club, is actief bij de Vrijwillige Thuishulp en helpt al jaren mee bij de activiteiten op de Dag van de Mantelzorg. Zij ontving een cheque en een miniatuur van het schilderij van Huizer vrouwen.
  • Sanne Everaarts; winnaar Aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilliger. Vanuit haar wil om andere mensen te helpen heeft Sanne het initiatief genomen tot Ontmoetingshuis in Spirit voor mensen met eetproblematiek. Hiervoor krijgt Sanne de aanmoedigingsprijs voor jongeren. Zij ontving een cheque en een oorkonde.

Wethouder Maarten Hoelscher verrast winnaars

Wethouder Maarten Hoelscher ging bij de winnaars én een paar genomineerden thuis langs. Benieuwd naar de reacties bij de ontvangst van de prijzen en bloemen? Bekijk de video.

Het bedrag van de cheque wordt vrijgegeven als schenking voor een vrijwilligersorganisatie of vrijwilligers-initiatief in Huizen naar keuze van de winnaars. Bij de overige voorgedragen vrijwilligers is een bos bloemen thuisbezorgd.