HUIZEN - Meer toezicht en handhaving, vuurwerkvrije zones en informatie over vuurwerk aan jongeren en ouders. Dat zijn onder andere maatregelen die de gemeente gaat invoeren om veilig het nieuwe jaar in te gaan.

Door de maatregelen te nemen, wil de gemeente Huizen de jaarwisseling voor iedereen prettig laten verlopen. Ze beginnen vanaf 14 december met meer toezicht en handhaving rond het centrum. Tijdens oudjaarsdag en -nacht wordt de inzet verdriedubbeld.

Vuurwerkvrije zones
Dit jaar zijn er in Huizen twee vuurwerkvrij zones. Winkelcentrum Oostermeent en wintercentrum en scholencomplex Holleblok. Hier is het niet toegestaan om tussen 31 december 2019 18.00 uur en 1 januari 2020 02.00 uur vuurwerk af te steken. Ook hier zal extra handhaving en toezicht zijn.

Bewustwording
Op alle basisscholen in Huizen geeft de brandweer lessen over vuurwerk. Op alle middelbare scholen wordt er voorlichting gegeven door Halt over meer bewustwording van de regels, vuurwerkoverlast voor oudere en dieren en de vernieling van bijvoorbeeld prullenbakken.

Vanaf vandaag worden er al afvalbakken weggehaald in de parken en op de stranden. Later in de maand worden ook de afvalbakken in alle winkelcentra weggehaald.