HUIZEN - Wethouder Bert Rebel bracht maandag 24 oktober een bezoek aan Jachthaven ’t Huizerhoofd aan de Ambachtsweg 65 in Huizen. De jachthaven is de eerste Huizer deelnemer aan het project Zonwinst.


Op de loods op het haventerrein van ’t Huizerhoofd zijn 200 zonnepanelen geplaatst, waarmee jaarlijks 80.000 kWh stroom kan worden opgewekt. Hiermee brengt Stichting Jachthaven Huizen haar elektriciteitsrekening fors omlaag en kan de investering binnen 2 jaar zijn terugverdiend. Zeker gezien de huidige energietarieven kunnen bedrijven veel voordeel halen uit zonne-energie.

Zonwinst

Project Zonwinst helpt ondernemers om op bedrijfsdaken grootschalige zonne-systemen te realiseren, zoals de zonnepanelen op de loods van Jachthaven ‘t Huizerhoofd. Zonwinst is een initiatief van de gemeenten Huizen, Laren, Blaricum, Hilversum en Weesp.
Veel bedrijfsdaken zijn geschikt voor zonnepanelen. Ondernemers kunnen zich vrijblijvend laten adviseren en begeleiden door onafhankelijke adviseurs van Zonwinst. Zij brengen de mogelijkheden in kaart en rekenen de verschillende businesscases door. De adviseurs van Zonwinst ondersteunen stap-voor-stap tot en met de realisatie, wat ondernemers veel tijd en geld bespaart. Het project wordt mede gefinancierd door de Provincie Noord-Holland. Zie voor meer informatie: www.zonwinst.nl.

Energieopwekking en energie besparen

Naast het stimuleren van duurzame energieopwekking, moedigt gemeente Huizen inwoners en bedrijven ook aan om energie te besparen. Bijvoorbeeld met subsidie op woningisolatie en praktische hulp en informatie via het gemeentelijke energie loket via www.duurzaambouwloket.nl. Zie ook www.huizenklimaatbewust.nl.