LAREN - De wetenschappelijke carrière van Philip Wachtman zit in een dip. Zijn promotieonderzoek over de anonimiteit van spermadonoren is overbodig geworden en hij dreigt gepasseerd te worden voor de benoeming als hoogleraar.

Hoe anders vergaat het zijn vriendin, de succesvolle stemactrice Freya de Koning. Als stem van het populaire kindpersonage Felicity bevindt zij zich op het hoogtepunt van haar roem. Maar er is een groot gemis. Freya is op haar negenendertigste nog kinderloos.

Het ligt aan Philip, denkt Freya. Maar Philip weet dat hij de oorzaak niet kan zijn. Wachtman heeft naar schatting 411 nakomelingen; het gevolg van bovenmatig praktijkonderzoek bij de spermabank van vriend, dokter Dumortier. Door een uitspraak van de rechter dreigt Wachtman zijn geheim prijs te moeten geven. Achtervolgd door zijn verleden en door een studente die zegt dat ze zijn dochter is, moet hij op zoek naar zichzelf. Gaandeweg komt hij tot de conclusie dat hij niet is wie hij dacht te zijn.

Over Het proces van de eeuw:
‘Zeldzaam levensechte personages. Debuut van het jaar.’ – Dries Muus, HP/De Tijd
‘Heerlijk boek. Talig knap. Intelligent met knipoogjes. IJzersterk debuut.’ –De Morgen

Christiaan Alberdingk Thijm (1971) is een bekend advocaat. Zijn debuutroman Het proces van de eeuw werd lovend ontvangen, zowel door de pers als binnen de advocatuur.

€ 22,99 • paperback • 378 blz. • isbn 978 90 263 5250 8 • omslagontwerp Riesenkind

Voor meer informatie: Annemieke van Plateringen, avanplateringen@amboanthos.nl, 0653643060