HOOFDDORP - 5 mannen lopen in de nacht van 14 op 15 mei van Hoofddorp naar Braamt, via Hilversum, om zich voor te bereiden op Rondje Nederland Den Haag, 11 mei 2021 – Aankomende vrijdagnacht om 00.00 uur starten de vijf mannen van Beards4life aan hun 129 kilometer lange hardlooptocht. De tocht start in Hoofddorp, loopt door Hilversum en eindigt zaterdagmiddag rond 13:30 uur in Braamt. De tocht is een opwarmertje voor de 1600 kilometer die ze op 16 juli gaan lopen. Het doel van de acties is om aandacht te vragen voor mensen met een depressie en geld in te zamelen voor de Hersenstichting.

Ritchie, Maarten, René, Frank en Paul beginnen vrijdagnacht aan hun hardlooptocht. Ze doen dit in estafettevorm; twee mannen lopen hard en 3 mannen fietsen. Om de 5 kilometer wordt er gewisseld. De route leidt ze onder andere door Aalsmeer (00:30 uur), Uithoorn (01:00 uur), Vinkenveen (02:30 uur), Hilversum (04:00 uur), Soest (05:00 uur), Amersfoort (05:45 uur), Barneveld (07:15 uur), Arnhem (10:00 uur) en Didam (12:00 uur). De verwachting is om 13:30 uur in Braamt te zijn. (Tijden onder voorbehoud)

De tocht is een opwarmertje voor Rondje Nederland, die op 16 juli start. De mannen lopen dan in acht dagen non-stop 1600 kilometer langs de grens van Nederland. "Ons doel is minimaal 25.000 euro in te zamelen voor de Hersenstichting, zodat er onderzoek gefinancierd kan worden, voorlichting kan worden gegeven en ze zich kunnen inzetten voor de patiëntenzorg", zegt, Ritchie Peperkoorn, initiatiefnemer van de actie.

Aandacht voor depressie
De groep mannen kennen elkaar van 'obstacle runs'. Dat zijn extreme hardloopevenementen waarbij de renners over hekken, muren, touwnetten en andere hindernissen klimmen. Een van de mannen, Ritchie Peperkoorn, kampt vanaf zijn jonge jaren al met depressieve gevoelens. Bewegen en voornamelijk hardlopen was en is zijn uitlaatklep. "Ik liep wekelijks zoveel kilometers en ik dacht, kan ik dat niet voor een goed doel doen? Iets wat dicht bij mij ligt. Dat bleek de Hersenenstichting te zijn. Samen met de andere mannen hebben we toen besloten om langs de grens van Nederland te lopen. We lopen zoveel mogelijk langs de grens van Nederland als symbool voor de grens die veel mensen dagelijks overgaan met als mogelijk gevolg een depressie.

Aanmoedigen en doneren
Het opgehaalde bedrag staat inmiddels op bijna 4.000 euro. We roepen iedereen op om een donatie te geven, zodat we het streefbedrag behalen en de Hersenstichting weer een hoop mensen kan helpen die kampen met depressies. Via deze link kan er gedoneerd worden en is er meer informatie te vinden over de actie.

Over de Hersenstichting  
1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z'n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie. Meer informatie: www.hersenstichting.nl.