HILVERSUM – Zaterdag 30 april waren ze voor de twaalfde keer in Hilversum: de vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk. Het team pakt iedere keer een andere buurt. Deze keer werd er in de buurten rond het Bosje van Zeverijn geflyerd. Met het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven wil de stichting een positief geluid brengen in de samenleving. Initiatiefnemer Hans Beekmans blijft doorgaan met zijn verspreidingsacties, ondanks kritische opmerkingen van sommigen of zo’n actie wel zin heeft.

Domino-effect

“Dit soort acties heeft altijd zin,” aldus Beekmans. “Het is geen gemakkelijke tijd voor mensen, en met alles wat er in de wereld gebeurt is de toekomst onzeker. In de media horen we voornamelijk het slechte nieuws. Ik vind het belangrijk om daar iets positiefs tegenover te zetten. Of dat nu met dit boekje is of iets anders; we zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de samenleving en hoe we met elkaar omgaan.

“Met het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven krijgt iemand de handvatten om meer grip te krijgen op de kwaliteit van zijn eigen leven. Al zouden er maar enkele mensen zijn die een paar van de 21 leefregels gaan toepassen, dan zou dat meteen een positief effect hebben op de omgeving om hem heen. Naarmate meer mensen dat gaan doen, krijgen we een domino-effect, en wordt Nederland steeds een stukje mooier.”