BUSSUM - De ernstig zieke Bussumse jeugdbrandweerman Max de Bruin wordt overladen met hartverwarmende reacties. De 14-jarige knaap heeft al meer dan 300 kaartjes gekregen van mensen die hem sterkte en beterschap wensen.

De Bussumse brandweer deed een maand geleden een oproep om kaartjes te sturen naar Max. De jeugdbrandweerman heeft voor de tweede keer acute leukemie en kan zich voorlopig niet inzetten voor het korps. Hem staat een zware tijd te wachten.

Aan de oproep van de brandweer werd de afgelopen weken flink gehoor gegeven. Max heeft al een zware doos vol met kaarten gekregen. De brandweer laat namens Max weten alle verzenders enorm te bedanken.

Hart onder de riem
Gisteren kreeg Max bezoek van Han ter Heegde, de burgemeester van Gooise Meren en Joop Huizing, het hoofd van de brandweervrijwilligers. Ze kwamen langs om Max een hart onder de riem te steken en hem een cadeautje te brengen.

Tweede chemokuur
Max strijdt nog volop tegen zijn ziekte en die is voorlopig nog niet gestreden. Komende maandag staat hem zijn tweede chemokuur te wachten. De brandweer hoopt dat mensen Max kaartjes blijven sturen.