HILVERSUM - Zaterdag 6 augustus is de Alexiatunnel bij de Oosterengweg in Hilversum open.


Automobilisten, fietsers en voetgangers kunnen dan vlot en veilig onder het spoor door en er ontstaat ruimte voor de nieuwe HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum. De bouw van deze eerste dubbellaagse spooronderdoorgang van Nederland duurt bijna 2,5 jaar. Deze tijd is nodig vanwege de technische complexiteit door het bouwen op diepte in een drukke omgeving, zeer dichtbij woningen.

Omdat de Alexiatunnel deze zomervakantie opent, is de naam van de onderdoorgang op zaterdag 9 juli alvast feestelijk onthuld en activeerde gedeputeerde Jeroen Olthof samen met bestuurders van de gemeente Hilversum, ProRail en BAM Infra ‘de aftelklok’ tot aan de opening.

Stipt openbaar vervoer

Tussen Hilversum en Huizen komt een hoogwaardige busverbinding. De bus is een goed alternatief voor de auto en zorgt voor regionale bereikbaarheid van bijvoorbeeld het ziekenhuis. In Hilversum rijdt de HOV-bus eind dit jaar over een vrijliggende busbaan tussen de A27 en het busstation. Door de bouw van de Alexiatunnel rijdt de bus straks bovenlangs ook langs het overige verkeer. Hierdoor kan iedereen die in ’t Gooi woont of werkt erop rekenen dat de bus op tijd is, ook in de spits.