FLEVOLAND - Met ingang van 1 september 2023 is Anton Klijn de nieuwe directeur van Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). Hij volgt hiermee Paul Schuurmans op die eerder dit jaar met pensioen ging. Paul was sinds juni 2013 directeur bij de OFGV.

Het Dagelijks Bestuur van de OFGV heeft Anton Klijn benoemd tot secretaris en directeur van het Algemeen en Dagelijks Bestuur en de interne organisatie. Het bestuur heeft Anton in gesprekken leren kennen als een inhoudelijk sterke kandidaat, die met zijn voorbereiding een zeer grote interesse, inzicht en motivatie toont. Hij heeft gedegen leidinggevende ervaring in vergelijkbare omgeving, een rustige en doortastende leiderschapsstijl en groot empathisch vermogen. Het bestuur is dan ook unaniem in haar mening dat Anton een sterke bestuurder is die de OFGV kan leiden bij de uitdagingen van de toekomst, zowel intern als extern.

Vol vertrouwen
Voorzitter van het Dagelijks Bestuur Gebke van Gaal voegt daaraan toe: “Met Anton hebben we een directeur gevonden waarmee we vol vertrouwen de grote ontwikkelingen tegemoet gaan die op stapel staan. We kijken uit naar de samenwerking en wensen hem alle succes toe in zijn functie.”

Belangrijkste thema's
Anton Klijn: “Omgevingsdiensten zetten zich dagelijks in voor één van de belangrijkste thema's van dit moment: de leefomgeving en het milieu in het bijzonder. Na een aantal jaren bij de Omgevingsdienst Groningen te hebben gewerkt heb ik ontzettend veel zin om bij de OFGV aan de slag te gaan en samen met alle collega's van de OFGV bij te dragen aan een schonere en veiligere leefomgeving.”

Anton vervolgt: “Momenteel komen er veel nieuwe ontwikkelingen op de OFGV af, de komende jaren zal dit niet minder worden, maar eerder meer. Als OFGV zullen we hierop moeten blijven anticiperen zodat we klaar zijn voor de toekomst en ook iedere keer weer een stukje beter worden!”

Anton start op 1 september aanstaande en heeft in de tussentijd al de nodige kennismakingen.

Over de OFGV
De OFGV is een gemeenschappelijke regeling van 2 provincies en 12 gemeenten binnen Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek en zet zich dagelijks in voor vergunningverlening, toezicht en handhaving. Zij draagt bij aan onze veilige, schone en duurzame leefomgeving. De OFGV is in 2013 opgericht door de deelnemers om een robuuste uitvoeringsorganisatie te zijn die adequaat de omgevingstaken in het hele gebied uitvoert.