HILVERSUM - Goed nieuws! Twee jaar geleden is Atelier Buitengewoon in Hilversum neergestreken. And we’re here to stay!!

De huidige locatie van het atelier is te klein geworden en er is gezocht naar een grotere plek. Die is gevonden op de Kampstraat 10 bij het centrum van Hilversum. Vanaf 1 maart 2021 opent Atelier Buitengewoon de deuren aldaar.

Wieke Hoonte is sinds 2 jaar het vaste gezicht bij Atelier Buitengewoon. “Het nieuwe atelier is een fijne overzichtelijke grote ruimte. Ook nu in deze gekke tijd is er genoeg ruimte om met voldoende afstand tot elkaar, gezellig bij elkaar te komen en samen aan het werk te gaan. Het industriële karakter inspireert en vormt samen met onze eigen ‘buitengewone’ huiselijkheid een ruimte die creativiteit ademt, dat wat onze deelnemers van ons gewend zijn.” aldus Wieke.

Atelier Buitengewoon is een creatieve dagbesteding voor mensen met een beperking van allerlei niveaus, leeftijden en aandoeningen. Iedereen mag bij het atelier zijn zoals hij of zij is en de eigenwaarde en structuur worden gestimuleerd met behulp van kunst en creativiteit. Bij Atelier Buitengewoon worden er dan ook zeer uiteenlopende kunstwerken gemaakt. “Je kunt denken aan schilderijen, keramieken werken, leuke cadeautjes, tassen van textiel, kaarten en nog heel veel meer. Samen bedenken wij steeds nieuwe dingen. De deelnemers maken het met liefde en zijn heel trots op hun creaties”, zegt directeur Soley Omarsdottir. Al deze kunstwerken kunnen, net als bij de oude locatie op de Havenstraat, worden gekocht bij het atelier op de Kampstraat.

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur kun je bij deze dagbesteding met kunst- en cadeauwinkel terecht. We nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Wil je meer weten over het atelier dan kan je kijken op www.atelier-buitengewoon.nl.