AMSTERDAM – Donderdag 24 april jl. ontvingen mevrouw Bruijne-Zuijdgeest en de heer Zuijdgeest uit handen van Jos den Das (HSB Bouw Volendam) en John van den Heuvel (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) de sleutels van hun nieuwe appartement.

De aanhouder wint

Het project van 44 appartementen in de Hilversumse wijk Anna’s Hoeve kreeg wel te maken met tegenwind van enkele hardnekkige bezwaarmakers. Al in 2017 werd BPD - in samenwerking met HSB Bouw uit Volendam - gekroond tot winnaar van de selectie van deze bouwvlek. Aan het einde van 2018 werd de omgevingsvergunning door gemeente Hilversum afgegeven en is het project in verkoop gegaan. Gezien de grote belangstelling leek een start bouw rond de zomer van 2019 voor de hand te liggen, ware het niet dat er bezwaar en beroep werd aangetekend tegen de omgevingsvergunning. Hierdoor moest BPD de gesloten koopovereenkomsten ontbinden en de verkoop stil leggen. Met de kopers die geïnteresseerd bleven, is de afspraak gemaakt dat zij bij een nieuwe start een eerste recht van koop op het door hen gewenste bouwnummer behielden. Tot driemaal toe vingen de bezwaarmakers bot bij de rechter of de Beroepsinstanties. Uiteindelijk ging door de uitspraak van de Raad van State, eind 2021, het licht definitief op groen en kon het project begin 2022 opnieuw in verkoop worden gebracht. In oktober 2022 werd met een vertraging van 3 jaar de feestelijke starthandeling verricht.

John van den Heuvel (Ontwikkelingsmanager BPD): “Vandaag is een feestelijke dag voor de kopers. Sommigen van hen hebben 3 jaar extra moeten wachten. Terwijl er een goedgekeurd bestemmingsplan lag en de gemeente de grond transparant via een publieke procedure heeft getenderd. Er is ook niets veranderd aan het plan, want alle 3(!) de procedures vingen bot bij de rechter. Het is in deze tijd van grote tekorten simpelweg zonde van de tijd. Maar voor de bewoners begint nu de mooie fase”

Anna’s Hof
Anna's Hof is een luxueus appartementengebouw gelegen bij de natuurgebieden aan de oostzijde van Hilversum. Vanuit het gebouw wandel of fiets je zo de natuur in. Alle 44 appartementen zijn verkocht. De woningen zijn eigentijds en voldoen aan de wensen ten aanzien van gebruik en comfort. Door de grote ramen kan het daglicht volop naar binnen. De balkons en terrassen zijn groter dan gemiddeld en hebben een minimale diepte van bijna 3 meter. Alle appartementen zijn gasloos en beschikken over een energiebesparend bodemwarmtesysteem. Dit systeem gebruikt de bodemwarmte om de woning in de winter te verwarmen en haalt in de zomer koelte uit de bodem.