HILVERSUM - Bewoners van de Hilversumse flats aan de Erfgooiersstraat en de De Kupstraat moeten voorlopig nog binnen blijven. De veelbesproken balkons van hun complex blijken inderdaad onveilig, zo laat woningcorporatie Dudok Wonen weten in een brief aan de bewoners.


Al met al gaat het om de balkons van 23 appartementen aan de Erfgooiersstraat, en om alle balkons aan de De Kupstraat.

Na onderzoek blijkt dat de stalen bewapening van het beton niet op de goede plek ligt, waardoor de balkonvloeren onveilig zijn. De balkons zullen worden versterkt, maar wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Dudok Wonen laat aan de bewoners weten dat er de komende twee tot vier weken extra onderzoek gedaan wordt. Tot de balkons versterkt worden, mogen bewoners hun balkon niet op.

Meer balkons
Dudok Wonen onderzoekt momenteel de veiligheid van balkons van meerdere appartementencomplexen.

Afgelopen week werd bekend dat de balkons van de appartementencomplexen aan de Oosterengweg en de Van Linschotenlaan wel veilig zijn. Dit terwijl de bewoners van een flat aan Den Ool nog tijden achter de tralies zitten die de balkons stutten.Ook daar mogen bewoners het balkon niet op en mogen ze maar met maximaal vier mensen tegelijkertijd over de galerij lopen.

Bussumse flat
Ook in Bussum blijken de balkons van een appartementencomplex niet veilig. Het gaat om een flat aan de Weidehof, eveneens van woningcorporatie Dudok Wonen. Ongeveer twintig procent van de balkons moet daar worden versterkt.