LOOSDRECHT - Op het watersporteiland Robinson Crusoe worden al jaren watersportvakanties voor mensen met een beperking georganiseerd. Speciaal voor haar buren organiseert SailWise - de beheerder van het eiland - een burendag op zondag 24 april van 12.00 tot 18.00 uur. Mensen die rond de Loosdrechtse Plassen wonen zijn van harte welkom om langs te komen en te zien wat er mogelijk gemaakt wordt op het eiland. Waai aan voor een kort bezoek of blijf langer voor een rondleiding. En de befaamde pizza-oven gaat uiteraard aan voor versgebakken pizza’s.

Robinson Crusoe

Het watersporteiland Robinson Crusoe ligt midden op de Loosdrechtse Plassen. Op het eiland staat een groepsaccommodatie en in het haventje liggen tal van (aangepaste) boten. Zeilen, suppen, kanoën en zelfs waterskiën… alles is hier mogelijk voor mensen met een beperking. Op het eiland ontdekken zij wat ze wél kunnen, maken vrienden en gaan met een bak ervaring en zelfvertrouwen naar huis. En dankzij de steun van fondsen, sponsoren en donateurs – die de meerkosten voor hun rekening nemen – zijn de activiteiten van SailWise toegankelijk én betaalbaar.

Burendag
SailWise stelt een dag het eiland open voor haar buren. Wil je weleens zien wat er op het eiland gebeurt? Vind je het gewoon leuk om weer eens langs te komen? Als buur aan de Loosdrechtse Plassen ben je van harte welkom voor een kort bezoek of langer te blijven. De pizza-oven gaat in ieder geval aan voor versgebakken pizza’s voor alle gasten. Je kan met je eigen (zeil)boot naar het eiland komen, aan boord van de SailWise-veerpont (vertrek ieder heel uur tussen 12.00 en 17.00 uur) of gebruik maken van de fietsboot, die op 24 april ook Robinson Crusoe aandoet (kijk op defietsboot.nl voor de vertrekpunten en -tijden).

Meld je aan!

Laat SailWise weten dat je langskomt via www.sailwise.nl/burendag-rc. Hier staat ook meer informatie over de burendag.