LOOSDRECHT - Het watersporteiland Robinson Crusoe voor mensen met een beperking is afgelopen winter volledig gerenoveerd. SailWise wil dat graag aan haar buren laten zien en organiseert op zondag 9 juli van 12.00 tot 18.00 uur een burendag. Mensen die rond de Loosdrechtse Plassen wonen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om langs te komen en te zien wat er mogelijk gemaakt wordt op het eiland.


Tijdens de burendag zijn er zeiltochten op de (rolstoeltoegankelijke) zeilboten en verzorgen deelnemers en vrijwilligers van SailWise rondleidingen door de gerenoveerde accommodatie. Bovendien vindt de kortste zeilwedstrijd van Nederland plaats op het eiland en kunnen bezoekers meedoen met een parcours blind kanovaren. Geïnteresseerden kunnen aanwaaien voor een kort bezoek of blijven voor een heerlijke versgebakken pizza uit de eigen pizza-oven. Aanmelden voor de burendag kan op sailwise.nl/burendag-rc.

Robinson Crusoe

Het watersporteiland Robinson Crusoe ligt midden op de Loosdrechtse Plassen. Op het eiland staat een volledig gerenoveerde accommodatie en in de haven liggen tal van (aangepaste)boten. Zeilen, (yoga) suppen, kanoën en zelfs waterskiën… alles is hier mogelijk voor mensen met een beperking. Hier ontdekken deelnemers van SailWise wat er met een beperking wél mogelijk is. Ze maken er vrienden voor het leven en gaan met een dosis zelfvertrouwen naar huis. Mede dankzij de steun van fondsen, sponsoren en donateurs zijn de activiteiten die SailWise aanbiedt toegankelijk én betaalbaar. Behalve Robinson Crusoe heeft SailWise nog twee locaties, namelijk It Sailhûs in Elahuizen met de catamaran de Beatrix en de klipper de Lutgerdina die vanuit Enkhuizen zeilzwerftochten maakt.

Burendag

Als buur aan de Loosdrechtse Plassen ben je van harte welkom. Medewerkers, deelnemers en vrijwilligers zijn aanwezig om hun ervaringen te delen. Je kan met je eigen (zeil)boot naar het eiland komen of aan boord stappen van de SailWise-veerpont. Deze vaart elke 45 minuten.

De vaartijden van de veerpont zijn te vinden op sailwise.nl/burendag-rc. Bovendien zal de Fietsboot op 9 juli Robinson Crusoe ook aandoen. De Fietsboot vertrekt om 12.20 en 14.40 uur vanuit de Porseleinhaven.

Meld je aan!

Laat SailWise weten dat je langskomt via sailwise.nl/burendag-rc.