HILVERSUM - Zaterdag 8 januari gaan ze voor de zesde keer naar Hilversum: de vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk.

De vorige keren richtte het team zich voornamelijk op en rond het centrum. Deze keer wil de stichting de buurt rond het Wegaplein bezoeken, vanwege het vandalisme dat daar tijdens de jaarwisseling plaatsvond.

“Met het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven dat door onze vrijwilligers wordt verspreid, willen we iets positiefs brengen naar de buurt”, zegt Hans Beekmans, de voorzitter van de stichting. Het laatste hoofdstuk uit het boekje gaat toevallig over hoe je als individu het beste om kunt gaan met dit soort zinloze acties.”

Iedere maand in Hilversum
De stichting heeft sinds de zomer van vorig jaar ruim 16.000 boekjes uitgedeeld, waarvan 6700 alleen al in Hilversum. Het team komt maandelijks naar Hilversum om de boekjes met 21 leefregels voor een gelukkig leven huis aan huis te bezorgen en persoonlijk uit te delen aan iedereen die zij onderweg tegenkomt.

Beekmans: “We krijgen leuke reacties op deze campagne. Veel mensen vinden het ontzettend leuk dat we dit doen. ‘Eindelijk iets positiefs’ horen we vaak. Mensen zijn corona-moe en willen verder met hun leven. Door het toepassen van de 21 leefregels krijgt iemand meer grip op de kwaliteit van zijn eigen leven.”

Domino-effect
“In de inleiding van het boekje staat dat je het geeft aan iemand die je toewenst dat het goed met hem gaat. Met die intentie delen wij het ook uit. We willen dat het mensen beter gaat en dat ze gelukkiger worden. Dat heeft een domino-effect. Van een positievere omgeving worden we allemaal blij.”

De stichting hoopt de buurt rond het Wegaplein hiermee een positieve impuls te geven en dat eventuele vandalen die het boekje ontvangen, zich bedenken en in actie komen om de toegebrachte schade aan de speeltuin te herstellen.