HUIZEN - Atletiek Vereniging Zuidwal Huizen kondigt met trots de start aan van de jaarlijkse (hard)loopclinic op maandag 25 maart. Dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal, aangezien de vereniging haar 1000e deelnemer verwelkomt. Al ruim tien jaar lang biedt AV Zuidwal professionele begeleiding aan hardlopers van alle niveaus. ,,Toen we er ruim 10 jaar geleden aan begonnen, met als doel meer mensen fit te maken, hadden we nooit gedacht dat we nu al 1000 mensen zouden helpen aan een betere conditie en een goede looptechniek", aldus Corine van der Sloot, Voorzitter Loopsportcommissie.

Voor wie is de hardloop clinic geschikt?
Of je nu een ervaren hardloper bent op zoek naar verbetering of een beginner die zijn eerste stappen wil zetten, de hardloopclinic van AV Zuidwal, onder leiding van acht professionele trainers, is de ideale gelegenheid. Voorzitter Corine van der Sloot moedigt aan: ,,Begin op 25 maart met trainen bij AV Zuidwal en ontdek jouw passie voor hardlopen. Leer hoe snel je vooruit kan gaan, als absolute beginner maar zeker ook als ervaren hardloper".

Trainingsprogramma's bij AV Zuidwal
De clinic biedt op maat gemaakte trainingsprogramma's voor zowel ervaren lopers als beginners. Naast de twee trainingen per week, krijgen de deelnemers ook huiswerk. De ervaringen van het huiswerk worden tijdens de clinics met elkaar gedeeld. De eindloop waar de deelnemers naartoe werken vindt plaats op 26 mei in Naarden.

Deelnemers aan de cursus genieten van een compleet pakket, inclusief het startnummer voor de Wallenloop, een hardloopshirt en verplichte verzekering bij de Atletiekunie

Liever wandelen? Dat kan ook!
Wandeltrainers Wanda en Elkie staan letterlijk en figuurlijk te trappelen om ook weer met de Wandelclinics van start te gaan. ,,De Wandelclinics starten vanaf 21 maart. In 8 trainingen helpen we de wandelaars en Nordic Walkers hun eerste stappen te zetten. We bouwen in een rustig, maar verantwoord trainingsprogramma op naar de eerste 5 kilometer wandelen. Hierbij is er veel aandacht voor de juiste techniek, voor het optimale effect. Zowel het Sportief Wandelen als Nordic Walking is goede manier om de conditie, kracht en coördinatie van je lichaam te trainen."

Cursusdetails en Inschrijving
Voor €49,50 kun je deelnemen aan één van de clinics. Met verschillende groepen, elk begeleid door een toegewijde trainer, is persoonlijke aandacht gegarandeerd. Inschrijven kan op avzuidwal.nl.